Руснакът Андрей Рубльов се превърна в последния полуфиналист във Финалите

...
Руснакът Андрей Рубльов се превърна в последния полуфиналист във Финалите
Коментари Харесай

Рубльов обърна Циципас и допълни финалното каре в Торино

Руснакът Андрей Рубльов се трансформира в последния полуфиналист във Финалите на АТП, откакто победи Стефанос Циципас с 3-6, 6-3, 6-2 в директния конфликт за второто място в Червената група в Торино.

Рубльов бе изгубил двата си мача против Циципас от началото на годината, само че сподели воля, с цел да се събере след изгубения първи сет и да надиграе противника си в идващите две елементи, стигайки до скъп триумф след час и 42 минути игра. Така Рубльов доближи полуфиналите в конкуренцията за първи път в кариерата си, откакто в предходните си две участия не преодоля груповата фаза.

Днес руснакът ще спори с норвежеца Каспер Рууд за място във финала. " Чакам с неспокойствие този мач, тъй като Каспер е страховит човек, както на корта, по този начин и отвън него. Той е страховит тенисист, огромен войник. Постигна доста неща през този сезон и за мен ще е огромно предизвикателство да играят против него ", разяснява Рубльов.

В първия полуфинал през днешния ден Новак Джокович играе с американеца Тейлър Фриц от 15:00 часа българско време, а Рууд и Рубльов излизат на корта в 22:00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР