Руснакът Андрей Рубльов се класира за четвъртфинал на турнира от

...
Руснакът Андрей Рубльов се класира за четвъртфинал на турнира от
Коментари Харесай

Андрей Рубльов е четвъртфиналист на тенис турнира в Шанхай

Руснакът Андрей Рубльов се класира за четвъртфинал на шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай, откакто в профил американския представител Томи Пол със 7:5, 7:5. Рубльов, който е под №5 в главната скица на шампионата, ще играе в идващия стадий с Юго Юмбер (Франция).

Мастърс-турнира в Шанхай, който е с награден фонд 8,8 милиона щатски $, предлага на публиката изненада след изненада. Рубльов остана единственият от топ 10, който доближи до четвъртфиналите.

25-годишният Рубльов, който е 7-а ракета в подреждането на АТР, се бори малко над час и половина с американеца. В първия сет Томи Пол поведе с 4:2 след пробив, само че позволи два при свое подаване, в това число за 5:6. Доста подобен сюжет имаше във втората част, когато мачът вървеше равностойно до 5:5. Именно тук руснака се възползва от неуверения начален удар на съперника и взе преднина, която по-късно и затвърди.

Confident & Clinical

Important point from on his way to getting the better of Paul 7-5, 7-5 to reach the Quarter-finals in Shanghai! |
— ATP Tour (@atptour)

Това е първото издание на шампионата в Шанхай от 2019 година насам, когато Даниил Медведев (Русия) завоюва купата. От тогава насам нямаше издания поради пандемията от КОВИД-19 и последващите талази от вируса в Китай.

Юмбер, който ще играе с Рубльов, пък беше безапелационен против Джефри Джон Уулф (САЩ) с 6:1, 6:2.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР