Руснакът Андрей Рубльов и датчанинът Холгер Руне се класираха за

...
Руснакът Андрей Рубльов и датчанинът Холгер Руне се класираха за
Коментари Харесай

Андрей Рубльов и Холгер Руне ще спорят за титлата на Мастърса в Монте Карло

Руснакът Андрей Рубльов и датчанинът Холгер Руне се класираха за финала на шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Монте Карло.

В полуфиналите поставеният под №5 Рубльов реализира цялостен поврат против Тейлър Фриц от Съединени американски щати и го победи след 5:7, 6:1, 6:3 за 2 часа и 11 минути игра.

По този съветският тенисист за повторно в своята кариера ще спори за купата в Княжеството, откакто през 2021-а година отстъпи в два сета на Стефанос Циципас.

Андрей Рубльов има и още един изгубен край на Мастърс, който пристигна още веднъж през 2021-а година в Синсинати. Тогава олимпийският първенец на смесени двойки с Анастасия Павлюченкова пък загуби от Александър Зверев.



При третия му опит да грабне първи трофей от категория АТР 1000 пък Рубльов ще играе против Холгер Руне, който също трябваше да прави поврат против Яник Синер, с цел да го победи с 1:6, 7:5, 7:5 след 2 часа и 42 минути игра.

За Руне това бе втори триумф против италианеца, откакто той се оправи с него и в полуфиналите на Sofia Open през предходната година, когато Синер бе заставен да се откаже, което спря похода му към трети следващ успех у нас.

В утрешния ден пък датският №1 ще играе за своята втора Мастърс купа след тази в Париж, която пристигна в края на предишния сезон, когато Холгер Руне надигра на финала в зала " Берси " Новак Джокович след 3:6, 6:3, 7:5.

Финалът сред Рубльов и Руне в Монте Карло ще бъде на следващия ден на централния корт " Принц Рение III " и ще стартира не преди 15.30 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР