Руснак подаде молба до Следствения комитет на Русия с искане

...
Руснак подаде молба до Следствения комитет на Русия с искане
Коментари Харесай

Руснак подаде жалба срещу Nike за расова дискриминация

Руснак подаде молба до Следствения комитет на Русия с искане да ревизира американската компания Nike за расова дискриминация. Това заяви самият жалбоподател Евгений Смирнов пред РИА Новости.

В заявката си мъжът показва, че на уеб страницата на Nike съвсем всички показани модели са от негроидната и монголоидната раса. Според Смирнов обаче по-голямата част от съветските жители са от европеидната раса.

Мъжът, по личните му думи, се опитал да реши този проблем със службата за поддръжка на клиентите на компанията, в това число да предложи „ безвъзмездна помощ при избора на модели за унищожаване на расовия дисбаланс “, само че получил отвод. Също по този начин не му обяснили на какви правила се избират моделите за съветския уебсайт.

Според жалбоподателя сходна политика на компанията е „ налагане на западни полезности и стандарти, които са непознати на европейската просвета като цяло и на славянската просвета в частност “.

„ Нежеланието да се отстрани расовият дисбаланс и да се изслуша мнението на представител на расата, която съставлява болшинството от популацията на страната, е директен факт на дискриминация и пренебрежение към популацията на страната “, споделя Смирнов. Жалбата му се основава на член 136 от Наказателния кодекс за " Нарушение на равенството на правата и свободите на индивида и жителя " и е призната от Следствения комитет на 10 февруари.

РИА Новости изпрати питане до европейската пресслужба на Nike, която се занимава с връзките с обществеността, в това число в Русия, само че след повече от два дни отговор към момента няма. Към момента организацията също няма коментар от Следствения комитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР