Руслан Закриев претендира, че Аватар е заснет по негов роман

...
Руслан Закриев претендира, че Аватар е заснет по негов роман
Коментари Харесай

Чеченски писател-фантаст съди Джеймс Камерън за плагиатство, делото е утре в Москва

Руслан Закриев претендира, че " Аватар " е сниман по негов разказ от 2002 година

Писателят от чеченски генезис Руслан Закриев за трети път реши да оспори авторството на фантастичния филм " Аватар ", режисиран от Джеймс Камерън.
Той претендира да бъде съавтор на лентата, съобщи юристът му Дмитрий Казацкер.
„ Заседанието в Хамовническия съд е планувано за 15 юни. По-рано те отхвърлиха да прегледат желае ни, само че ние оспорихме това решение в Московския градски съд и в този момент съдът ще прегледа това дело ", сподели юристът пред „ Известия ".
Според телевизионния канал " 360 " чеченският публицист на фантастика, с изключение на претенцията за съавторството, има намерение да потърси и морална отплата в размер на 10 милиона рубли. Подсъдим по делото ще бъде съветското посланичество на 20th Century Fox.

През 2002 година Закриев разгласява романа " Тотална война. Тайно оръжие " на уеб страницата " Proza.ru ". Според писателя американците са откраднали от него освен сюжета, само че и някои фрагменти. Съдилищата два пъти отхвърлиха да одобряват исковете на руснака.
Павел Катков, притежател на компанията " Катков и сътрудници ", акцентира, че сходни производства към момента не са срещана процедура в съветските съдилища.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР