Руслан Трад, журналист, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Свързани

...
Руслан Трад, журналист, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Свързани
Коментари Харесай

Руслан Трад: Прокремълските канали се описват като източници на ...

Руслан Трад, публицист, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Свързани с Кремъл канали в Телеграм популяризират в българското осведомително поле разкази, които прокремълските канали по-късно укрепват, с цел да доближат до по-широка публика.

Въпреки че Facebook е най-популярната обществена медийна платформа в България, Телеграм, дружно с други приложения, е все по-популярен, тъй като улеснява избягването на законовите ограничавания на Facebook и прави шерването на непроверена информация доста по-лесно и без модерация.

Екипът ни в, ръководени от Руската федерация или от свързани с Кремъл структури в България, чието наличие се ускорява от най-малко 23 прокремълски канала.

- Прокремълските канали на български език не разчитат само на трите канала за съдържание; те също по този начин разгласяват свое лично съдържание;

- Анализираните канали разпространяват антизападни и антиукраински настроения измежду над 65 000 клиента в Телеграм;

- Само 3 от 23-те канала показват в описанието си, че са проруски. Другите се разказват като източници на " нецензурирани вести ", осведомителни платформи или покровители за " освобождението " на България от НАТО, Съединени американски щати и Запада;

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР