Руското външно министерство заяви днес, че Запорожката атомна електроцентрала ще

...
Руското външно министерство заяви днес, че Запорожката атомна електроцентрала ще
Коментари Харесай

Русия заяви, че Запорожката АЕЦ ще работи под надзора на Москва

Руското външно министерство съобщи през днешния ден, че Запорожката атомна електроцентрала ще работи под надзора на Москва, откакто президентът Владимир Путин публично включи Запорожка област към Русия, предава Ройтерс, базирайки се на съветски медии.

Русия анексира Запорожка област и още три украински района след осъществяване на така наречен референдуми, наказани от Киев и Запада като противозаконни и насилствени.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) сподели през вчерашния ден, че ръководителят на окупираната от Русия централа в Украйна, който беше арестуван през уикенда, няма да се върне на поста.

Според Киев съветски патрул е задържал Игор Мурашов в петък, до момента в който той е пътувал от централата към град Енергодар, където живеят доста от служащите в нея. Украйна дефинира задържането му като акт на тероризъм.

Назначените от Русия управляващи в Енергодар обявиха, че Мурашов е координирал терористична активност в АЕЦ-а и в града.

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси сподели в понеделник, че Мурашов е бил освободен, само че не посочи дали или по кое време той може да се върне в централата.

Днес Гроси съобщи, че ще посети Киев и Москва в идните дни. Той също по този начин не изключи опцията да пътува още веднъж до Запорожката АЕЦ, където беше през септември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР