Руското външно министерство заяви, че Украйна е свалила военния самолет,

...
Руското външно министерство заяви, че Украйна е свалила военния самолет,
Коментари Харесай

ЗАСТРЕЛЯХА СВОИТЕ: Русия обвини Украйна за сваления самолет с украински военнопленници

Руското външно министерство съобщи, че Украйна е свалила военния аероплан, който се разруши в съветската област Белгород, като го назова " безчовечен " акт, съобщи държавната осведомителна организация ТАСС.
От министерството не предоставиха доказателства за изказванието.
Руски народен представител сподели по-рано в сряда, че самолетът е бил свален от американски или немски ракети, доставени на Украйна.
Губернаторът на съветската област Белгород заяви, че всички на борда на военнотранспортния аероплан, който се разруши в района по-рано в сряда, са починали.
Руското министерство на защитата заяви, че на борда на транспортния аероплан Ил-76 е имало 74 души, в това число 65 украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени за съветски пленници.
Непроверени видеоклипове в обществените медии демонстрират огромен аероплан, хипотетично в региона на Белгород, падащ от небето встрани, преди да се разбие в огнена топка.
Вячеслав Володин, висшият народен представител в долната камара на съветския парламент, сподели, че самолетът е бил „ свален “ от Киев и упрекна западните ракети.
„ Те гръмнаха личните си бойци във въздуха. Техните лични “, сподели Володин на следователите на пленарно съвещание. „ Нашите водачи, които изпълняваха филантропична задача, бяха свалени. "
Катастрофата е станала в Корочански регион, североизточно от столицата на района, заяви регионалният шеф Вячеслав Гладков в Telegram.
В Киев локалните медии в началото се позоваха на източници от украинската войска, съгласно които нейната войска е свалила самолета и че той е транспортирал ракети.
Но по-късно това изказване беше оттеглено.
Въпросът с военнопленниците е сензитивен и за двете страни.
През 2022 година Русия и Украйна се упрекнаха взаимно в осъществяването на смъртоносни бомбардировки против затвор, в който са държани десетки пленени украински военни в следения от Кремъл Оленовка, в региона на Донецк в Източна Украйна.
И Москва, и Киев се упрекнаха взаимно за случая, който президентът Володимир Зеленски назова „ съветско военно закононарушение “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР