Руското външно министерство заяви, че решението на латвийския парламент от

...
Руското външно министерство заяви, че решението на латвийския парламент от
Коментари Харесай

Русия обвини Латвия, че нарушава международното право

Руското външно министерство съобщи, че решението на латвийския парламент от 11 август, с което Русия се дефинира за " страна, подкрепяща тероризма ", опонира на интернационалното право.

В изказването на Москва се споделя, че това е " провокативно " решение. " Тази стъпка на латвийския парламент опонира на настоящото интернационално право и нарушава правилото на суверенно тъждество на страните, залегнал в член 2 от Устава на Организация на обединените нации ", написа в него.

" Латвийското управление води политика против Русия, поддържа нацизма и предизвиква изпращането на свои жители в Украйна като наемници ", се споделя още в изказването. " Латвийските депутати би трябвало да спрат с провокативните дейности, да се съсредоточат върху ползите на страната си и нейните жители и да си спомнят от кой народ са определени ".

Вчера Сеймът на Латвия прикани и страните от Европейски Съюз „ неотложно да преустановят издаването на туристически и входни визи на съветски и беларуски жители “ поради експанзията на Путин в Украйна.

Естония към този момент вкара сходна мярка, която ще влезе в действие след седмица, Чехия и Финландия я поддържат, а немският канцлер Олаф Шолц се разгласи срещу с претекста: „ Това е войната на Путин, не на съветските жители “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР