Руското външно министерство заяви, че е забранило влизането на няколко

...
Руското външно министерство заяви, че е забранило влизането на няколко
Коментари Харесай

Русия забрани влизането на японския премиер и 62 официални лица

Руското външно министерство съобщи, че е забранило влизането на няколко десетки японски публични лица, в това число на министър-председателя Фумио Кишида, откакто Токио се причисли към интернационалните наказания против Москва поради военната ѝ акция в Украйна.
"Администрацията на Фумио Кишида стартира невиждана антируска акция и си разрешава неприемлива изразителност против Руската федерация, в това число клюки и директни закани ", се споделя в изказване на външното министерство.
Дипломатическото ведомство съобщи, че дейностите на Токио целят да разрушат добросъседските връзки и да навредят на стопанската система и интернационалния престиж на Русия. Всичко това е причина за решението да се забрани на 63 японски жители да влизат в Русия за неопределен срок.
Освен министър-председателя в листата са включени министърът на външните работи Йошимаса Хаяши, министърът на защитата Нобуо Киши, министърът на финансите Шуничи Сузуки, други членове на държавното управление, депутати, военни и длъжностни лица.
Япония наложи няколко пакета от наказания против Русия. В началото на март бяха наложени персонални ограничавания на високопоставени чиновници, измежду които президентът Владимир Путин, външният министър Сергей Лавров, министърът на защитата Сергей Шойгу, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев и началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР