Руското външно министерство ще продължи да настоява пред Копенхаген за

...
Руското външно министерство ще продължи да настоява пред Копенхаген за
Коментари Харесай

Мария Захарова: Москва ще продължи да иска от Копенхаген отговори за диверсиите на газопроводите "Северен поток"

Руското външно министерство ще продължи да упорства пред Копенхаген за отговори на поставените преди въпроси макар отхвърли на Дания диверсиите на газопроводите " Северен поток " да бъдат разследвани взаимно. Това се споделя в публикуван през днешния ден коментар на Мария Захарова, говорителката на съветската дипломация, осведоми ТАСС.

Този въпрос не ще може да бъде " заметен под килима ", прибавя тя.

" Копенхаген, който с толкоз жар брани ползите на Съединени американски щати в Европа, през цялото време нямаше интерес да се води следствие, способно да хвърли светлина върху същинските реализатори и поръчители на терористичните атентати ", твърди съветската дипломатка. По думите ѝ, " за следващ път го удостоверява " (...) неразбираемата реакция " на датските управляващи, откакто били известени, че при оглед на газопровода " Северен поток-2 през февруари компанията " Норд стрийм 2 " разкрила покрай заваръчна връзка по тръбата, някакъв " обект ".

До момента датските управляващи не са дали от малко малко понятен отговор на никое от многочислените съветски запитвания и не са дали някакви резултати от своето следствие - " при все това таман Русия като притежател на газопроводите (...) е пострадалата страна ", декларира Захарова.

" Само едно всестранно и намерено интернационално следствие със наложителното присъединяване на съветски представители може да даде на обществеността достоверни и справедливи данни за аргументите, изпълнителите и поръчителите на (тези) диверсии ", заключава говорителката на съветската дипломация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР