Руското външно министерство счита изгонването на дипломати от София за

...
Руското външно министерство счита изгонването на дипломати от София за
Коментари Харесай

Русия заплаши Бълагрия с ответен удар заради изгонените руски дипломати

Руското външно министерство смята изгонването на дипломати от София за " недружелюбна и провокативна стъпка ", а също по този начин предизвестява българските управляващи, че ще бъдат подхванати " ограничения за отмъщение " , осведоми ТАСС. " Считаме, че ходът на формалната София е намерено неприветлив и провокативен, обратно на градивния и обичайно взаимно респектиращ темперамент на руско-българските връзки. Запазваме си правото да предприемем ответни ограничения ", разяснява външното министерство.
В известието се отбелязва, че България не е показала никакви " правдоподобни " доказателства в поддръжка на решението за ултиматумът съветските дипломати да изоставен страната ни в период от 48 часа.
Припомняме, че българската прокуратура разгласи, че има данни за осъществен шпионаж, от страна на дипломатите на Русия. " Българското ведомство твърди, че обсегът на тяхната противозаконна активност са били изборите и енергийният бранш. В сходство с наредбите на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, наказателното произвеждане против двама съветски жители е спряно и съгласно прокуратурата има учредения за присъединяване им като подсъдими ", написа още организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР