Руското външно министерство съобщи, че е предупредило САЩ и ЕС

...
Руското външно министерство съобщи, че е предупредило САЩ и ЕС
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ и ЕС да не се месят в Беларус

Руското външно министерство заяви, че е предизвестило Съединени американски щати и Европейски Съюз да не постановат наказания на Беларус и да не се месят във вътрешните й работи, съобщи Ройтерс.

Изявлението е оповестено след срещата в Москва на съветския външен министър Сергей Лавров с американския заместник-държавен секретар Стивън Бигън, добавя Българска телеграфна агенция.

" При разискването на ситуацията в Беларус съветската страна е декларирала, че не би трябвало да се вършат никакви опити да се оказва напън на Минск, било посредством наказания или по политически път ", се споделя в изказването.

В Беларус трета седмица протичат всеобщи митинги и стачки против противоречивото преизбиране на президента Александър Лукашенко на 9 август.

В изявление за Първи канал на съветската телевизия Лавров съобщи, че пред Бигън са били изразени сериозните предизвестия на Русия да не се вършат опити от чужбина за предизвикателство на принуждение в Беларус, съобщи ТАСС.

" Призивът ни беше тези страни, основно Съединени американски щати и водачите на Европейски Съюз, да извърнат внимание на кръговете в Полша и Литва, които са недоволни, че ситуацията в Беларус се възстановява и се пробват да провокират прояви на принуждение, с цел да провокират съответната реакция от силите на реда. Смятаме това за извънредно рисково и мога да кажа, че господин Стивън Бигън чу нашите напълно съществени предизвестия ", сподели Лавров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР