Руското външно министерство обяви, че затваря кореспондентското бюро на Дойче

...
Руското външно министерство обяви, че затваря кореспондентското бюро на Дойче
Коментари Харесай

Русия отвърна на удара, забрани излъчването на Дойче Веле

Руското външно министерство разгласи, че затваря кореспондентското бюро на " Дойче Веле " в Москва. Всички чиновници на медията в Русия ще изгубят акредитацията си.

Русия разгласи също, че ще " приключи сателитното и друго лъчение на " Дойче Веле " на територията на страната ".

Вчера Германия дефинитивно забрани излъчването на RT DE

Този ход идва, откакто Русия разкритикува решението на немския регулатор да забрани лъчение на стратегии на немски език на съветската държавна телевизия Russia Today (RT) и го разгласи за офанзива против свободата на изложение и свободата на печата. Германската комисия по лицензирането и надзора на медиите ZAK забрани на RT DE да предава на територията на федералната република, защото " не разполага с нужния лиценз ".

Каналът RT DE стартира да излъчва през декември 2021 година с изказванието, че има лиценз от Сърбия за предаване по кабел и спътник.

Германските регулатори бързо започнаха дейности и след седмица каналът към този момент бе свален от сателитната мрежа в Европа. Решението от тази сряда не разрешава и онлайн излъчването на малкия екран.

Русия възнамерява да приравни " Дойче Веле " с задграничен сътрудник

Руското държавно управление също по този начин съобщи, че възнамерява да стартира процедура за признаването на " Дойче Веле " за непозната медия, изпълняваща функционалностите на задграничен сътрудник.

Кремъл ще сформира и лист на публични лица, взели участие в ограничението на излъчването на RT в Германия, на които ще бъде неразрешено влизането в Руската федерация.

RT предава на шест езика. Официално задачата на медията е да способства за обществения спор, само че съгласно критици тя служи за разпространение на агитация и дезинформация по повеля на Кремъл.

Източник:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР