Руското външно министерство обвини украинските сили, че са причинили срутването

...
Руското външно министерство обвини украинските сили, че са причинили срутването
Коментари Харесай

Лавров обвини украинските сили за срутването на язовир Нова Каховка

Руското външно министерство упрекна украинските сили, че са предизвикали сриването на язовира Нова Каховка, оповестява CNN.

В изказване министерството сподели, че разрушаването на язовира е " довело до опустошителна филантропична и екологична злополука ", добавяйки, че ще бъдат усетени големи въздействия върху екосистемите по река Днепър.

Киев и Москва се упрекват взаимно, че стоят зад сриването на язовира, макар че не е ясно дали оборудването е било атакувано съзнателно или пробивът е резултат от структурна щета.

Във вторник Кремъл назова случая акт на " бойкот от киевския режим ".

Изявлението на съветското външно министерство отиде по-далеч, потвърждавайки, че Украйна е подхванала „ масирани артилерийски офанзиви “ против язовира и „ съзнателно е довела равнището на водата в язовир Каховка до сериозно равнище, като е отворила шлюзовете на Днепровската водноелектрическа централа “.

Анализът на CNN откри, че равнищата на водата в резервоара зад язовира са били рекордно високи предишния месец, съгласно осведомителната работа Hydroweb. Нивата са се сринали по-рано през годината, демонстрират същите данни, което накара украинските управляващи през февруари да предупредят за вероятен дефицит на доставки на питейна вода и вода за селскостопански цели.

Във вторник украински народен представител сподели пред CNN, че „ единствено Русия може да е предизвикала сриването на язовира, защото оборудването се намира в окупираната от Русия територия. Инна Совсун, член на украинския парламент, сподели, че сриването на язовира е отклонило украинския боен личен състав от евентуална контраатака.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР