Руското ръководство изпитва значителни търкания и объркване след бунта на

...
Руското ръководство изпитва значителни търкания и объркване след бунта на
Коментари Харесай

Топ генералът на САЩ: Има драма на високо ниво в Кремъл, никой не знае какво ще стане дори до края на деня

Руското управление изпитва обилни " търкания и комплициране " след протеста на наемническата група " Вагнер " предишния месец, само че въздействието, което това оказва на фронта в Украйна, остава неразбираемо. Това съобщи ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, представен от " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция и Факти.

Бунтът от 24 юни, предвождан от водача на " Вагнер " Евгений Пригожин, чиито бойци превзеха град Ростов на Дон и изминаха стотици километри към Москва без да срещнат на практика никаква опозиция на място, завърши внезапно със съглашение, подписано с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.

Пригожин разясни, че протестът не е целял събаряне на държавното управление, а " изправяне пред правораздаването " на началниците на армията и защитата за техните неточности и непрофесионални дейности в Украйна.

" На стратегическо равнище е много ясно, че има обилни търкания и комплициране ", означи военачалник Мили по време на аудиенция в Азия.

" Има доста драма, която се случва на доста високо равнище. Как ще се развие всичко това в края на деня? Все още не съм напълно сигурен, " уточни той. " Не мисля, че сме завършили с това. Мисля, че предстоят още доста глави от историята ".

Мили съобщи, че съветските военнослужещи на по-ниско равнище в Украйна евентуално са били по-фокусирани върху обстановката на място и оцеляват ден за ден.

След протеста, който бе най-голямото вътрешно предизвикателство за съветската страна от десетилетия, президентът Владимир Путин остави на постовете им министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов.

Първоначално Путин осъди метежниците като предатели, след което уточни, че ще им бъде позволено да заминат за Беларус. Последната изненадваща вест, пристигнала от Кремъл тази седмица, е, че Путин се е срещнал с Пригожин и неговите командири единствено пет дни след протеста.

Точното местоположение на Пригожин не се разкрива. Първоначално Лукашенко разгласи, че Пригожин е в Беларус, само че предходната седмица заяви, че се е върнал в Русия.

" Мисля, че той пътува напред-назад (между Русия и Беларус), почтено казано ", означи Мили, само че отхвърли да разкрие къде тъкмо съгласно него се намира Пригожин.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР