Руското правителство въведе нови ограничения върху използването на дигитални телекомуникации

...
Руското правителство въведе нови ограничения върху използването на дигитални телекомуникации
Коментари Харесай

Лондон: Русия въвежда ограничения върху WhatsApp и YouTube

Руското държавно управление вкара нови ограничавания върху потреблението на цифрови телекомуникации в страната. На 12 юли 2024 година, депутатът от Държавната дума Антон Немкин съобщи в изявление, че съветските управляващи са почнали да забавят трафика на криптираното приложение за известия WhatsApp . Общественото пояснение е да се ограничи опцията на екстремистки групи да споделят. Според съветските държавни дефиниции това евентуално включва и ограничение на способността на опозиционни деятели и съперници на войната в Украйна да се провеждат и споделят. Това се оповестява в ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата.

На същата дата, самостоятелни съветски медии оповестиха, че спирания на работата на онлайн видео платформата YouTube са в резултат на умишлени забавяния на трафика от страна на съветското държавно управление. Администрацията на президента евентуално ще блокира YouTube напълно през септември 2024 г . YouTube е релативно известен в Русия и се употребява от опозиционни деятели, в това число от починалия Алексей Навални, за разпространяване на рецензия към съветското държавно управление.

Подобно на последните забрани върху самостоятелни медийни организации и рестриктивните мерки върху други предпазени средства за връзка , тези ограничения съставляват ускоряване на дългогодишната наклонност за увеличение на държавния надзор върху достъпа до медии и информация в Русия. Тези ограничавания върху достъпа до обществени медийни платформи са евентуално предопределени да подсигуряват, че съветското население има достъп единствено до медии, които подхождат на следените от държавното управление разкази.

Чрез ограничение на по-защитените средства за персонална връзка, наблюдението на евентуални дисиденти от страна на държавното управление ще бъде по-лесно, създавайки климат на боязън и автоцензура измежду тези, които могат да бъдат сериозни към режима .
 Лондон: Русия затваря осведомителното си пространство, ограничавайки достъпа до VPN
Лондон: Русия затваря осведомителното си пространство, ограничавайки достъпа до VPN

Блокира се и опцията за телефонни диалози през интернет (VoIP)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР