Руското правителство ще разглежда всички държави, които налагат санкции на

...
Руското правителство ще разглежда всички държави, които налагат санкции на
Коментари Харесай

Кремъл: Всички страни, санкциониращи Русия, са фактически неприятелски

Руското държавно управление ще преглежда всички страни, които постановат наказания на страната като "фактически вражески ".

Това съобщи представителят на Кремъл Димитрий Песков пред публицисти, осведоми.

"Съдейки по ограниченията, които доста страни подхващат против нас, в този момент всички те са "де факто недружелюбни ". Независимо дали са в листата или не ", акцентира той.

"В този случай описът е вторичен. Но отговорът на тези недружелюбни, враждебни дейности, би трябвало да се проучва, никой няма да се простреля в крайници, с цел да навреди на някого. Правим каквото би трябвало, каквото ни е комфортно и го вършим с трезва глава ", сподели още Песков.

Миналата година Кремъл разгласява лист с "недружелюбни " страни. Според съветските държавни осведомителни организации отпред на листата са Съединени американски щати и Чехия.

Новината идва, в миг, в който редица страни по света постановат нови наказания против Русия поради нашествието в Украйна.

Европейският съюз, Съединените щати, Обединеното кралство, Япония, Швейцария, Австралия и Тайван постановиха на Москва нови забрани през уикенда, осъждайки военното навлизане в украинската столица Киев.

Европейският съюз наложи строги наказания на Русия, а България се причисли към мярката. Сред тях са:
възбрана на преводите с Руската централна банкапакет за поддръжка в размер на 500 милиона евро за финансиране на съоръжение и консумативи за украинските въоръжени силизабрана за прехвръкване над въздушното пространство на Европейски Съюз и достъп на всевъзможен тип съветски превозвачи до летища на ЕСнови наказания против лица и формирания
На 25 февруари 2022 година Европейски Съюз взе решение за заледяване на активите на Владимир Путин, президент на Руската федерация, и Сергей Лавров, министър на външните работи на Руската федерация, напомня

На 23 февруари 2022 година Съветът реализира единодушие по първи пакет от наказания в отговор на признаването от Русия на неконтролираните от държавното управление зони на Донецка и Луганска област в Украйна като самостоятелни формирания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР