Руското правителство планира да построи около 150 товарни кораба до

...
Руското правителство планира да построи около 150 товарни кораба до
Коментари Харесай

Русия разкри мащабни планове за корабостроене

Руското държавно управление възнамерява да построи към 150 товарни кораба до 2027 година в границите на план за преференциален лизинг, разкри заместител министър-председателят Денис Мантуров.

" Друга област, на която се обръща изключително внимание в границите на режима на наказания, са товарните кораби с друго предопределение и дедуейт ", съобщи Мантуров пред Съвета на федерацията.

Според формалния представител те ще включват танкери, зърновози, контейнеровози, баржи, влекачи и сухотоварни кораби, в това число ледоразбивачи от арктически клас.

" Това ще способства за преориентирането на експортните потоци през водите на Азовско, Черно, Балтийско, Бяло и Каспийско море ", означи той.

Мантуров, който оглавява и Министерството на индустрията и търговията, съобщи, че Фондът за национално благосъстояние на Русия ще помогне за построяването на 260 нови кораба.

" Тази стратегия ще обезпечи по-нататъшното развиване на пътническия флот. Планира се построяването на повече от 70 съвременни и комфортни хидробуса, електрически речни рейсове и круизни катамарани ", добави той.

Министерството на индустрията и търговията чака до 2035 година в Русия да бъдат издигнати общо 985 кораба. В дълготраен проект то има за цел да построи 60 голямотонажни кораба и 93 среднотонажни кораба.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР