Руското правителство одобри проект на споразумение за строителство на петролопровода

...
Руското правителство одобри проект на споразумение за строителство на петролопровода
Коментари Харесай

Русия ще строи собствен петролопровод в малка африканска страна

Руското държавно управление утвърди план на съглашение за строителство на петролопровода Pointe-Noire-Luguete-Maluco-Trescho в Република Конго (Конго-Бразавил). Конго е от относително бедните страни в света, среща се в Африка и е с население към 5,5 млн. индивида.

Министерството на енергетиката и Министерството на външните работи на Руската федерация са дали инструкции за водене на договаряния и сключване на съответния документ с конгоанската страна. Документът е публично оповестен.

Упълномощени да осъществят плана са " Закнефтегазстрой-Прометей " от Русия и Националната петролна компания на Конго, в качеството си на компания поръчала плана.

За реализацията на плана за строителство на петролопровода, по-конкретно се възнамерява основаването на взаимно дружество на двете компании, като съветската страна е с дял от 90% , а конгоанската страна е с дял от 10%. На съветската " Закнефтегазстрой-Прометей " се дава право да ангажира подизпълнители при осъществяване на плана, като приоритет ще имат компании от Русия и Конго.
 Китайска компания влага $1,8 милиарда в мина в Конго - какво ще добива
Китайска компания влага $1,8 милиарда в мина в Конго - какво ще добива

Проектът ще е от най-големите в света за рандеман на потребни изкопаеми

Предвижда се също по този начин в период до три месеца от датата на влизане в действие на посоченото съглашение, да се подписа финален контракт за осъществяване на плана за строителство на петролопровода, като срокът на употребата на оборудването (от съветска страна) ще бъде минимум 25 години.

В контракта ще бъдат посочени точните механически и стопански параметри на плана. Също по този начин в документа ще се подсигурява обезпечаването на запълняемостта на тръбопровода, както ще се подсигурява и възвръщаемост на вложенията.

Според предварителното съглашение, съветската страна ще обезпечи доставката и логистиката на нужната техника, материали и експерти за строителство на тръбопровода, както и ще образова конгоанци за употребата му.

На собствен ред Република Конго се задължава да освободи взаимното дружество от редица налози , да обезпечи сигурността на труда, да обезпечи специфичен визов режим за задграничните служащи и чиновници (най-вече от Русия) и да приготви съответния терен за реализирането на плана.
 Военните разноски в света с исторически връх за 2023-а - какъв брой изхарчиха Съединени американски щати, Китай и Русия
Военните разноски в света с исторически връх за 2023-а - какъв брой изхарчиха Съединени американски щати, Китай и Русия

Годишното повишаване на индикатора е най-голямо при Република Конго
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР