Руското посолство в Литва заяви, че полетът над тази балтийска

...
Руското посолство в Литва заяви, че полетът над тази балтийска
Коментари Харесай

Напрежение: Русия обвини американски бомбардировачи в провокация

Руското посолство в Литва съобщи, че полетът над тази балтийска република, покрай съветските граници, на американските бомбардировачи е опасност и провокация.

„ Ние преглеждаме полета на американски бомбардировачи B-1B, способни да носят нуклеарно оръжие над Литва покрай границите на Русия, като открита провокация, ориентирана против сигурността на страната ни ", обявиха те.

"Подобна активност на Съединените щати и техните съдружници не способства за стабилността в Балтийския район и Европа като цяло “, се показва в посланието, оповестено в Twitter.

"Стана известно, че два американски стратегически бомбардировача B-1B Lancer са прелетели над Литва покрай Калининградска област. Самолетите са транспортирани с въздушни транспорти до Европа от авиобаза в Тексас ", прибавиха от посолството.

По -рано Министерството на защитата на Литва заяви, че изтребителите на НАТО, ситуирани в литовската авиобаза Зокняй, през септември девет пъти са придружили съветски военни самолети над Балтийско море.

Изтребителите на датските и португалските Военновъздушни сили са изхвърчали седем пъти от 13 до 19 септември и по време на взаимните руско-белоруски тактически учения „ Запад-2021 “, извършени от 20 до 26 септември. Ескортът е рутинна процедура. През август се е случил седем пъти, през юли - 22 пъти, през юни - 15 пъти, през април - нито един път.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР