Руското посолство в Босна и Херцеговина отправи нова заплаха във

...
Руското посолство в Босна и Херцеговина отправи нова заплаха във
Коментари Харесай

Русия към Босна и Херцеговина: Ако се присъедините към НАТО, ставате наши врагове


Руското посолство в Босна и Херцеговина насочи нова опасност във връзка със стремежите на страната да се причисли към НАТО, като означи, че това би било " явен антируски ход ", на който Москва ще отговори.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5570
" Присъединяването на която и да е страна към НАТО планува цялостната поддръжка към военните и политически цели на НАТО и затова това е антируски ход, което значи, че дейностите на която и да е членка на НАТО се считат за ориентирани против Русия ", съобщи посолството в изказване, предадено от следената от държавното управление на босненската Република Сръбска телевизия РТРС.

Телевизията е поискала коментар от посолството по отношение на изказване на ръководителя на групово босненско председателство Шефик Джаферович, че страната ще продължи пътя си към участие в НАТО без значение от заканите на Русия.

" Ние ще продължим нашата интеграция в НАТО и няма да се допитваме до никого по въпроса ", съобщи Джаферович в Брюксел през вчерашния ден след диалози с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Това накара сръбския член на груповото председателство Милорад Додик да съобщи, че изказването на Джаферович е Брюксел е направено от неговото лично име и от името на партията му.

" Босна и Херцеговина не е взела решение за интеграция в НАТО, тя не е заела позиция във връзка с обстановка в Украйна или за въздействието на която и да е трета страна в Босна и Херцеговина ", написа Додик в Туитър.

Лидерът на босненските сърби се опълчва от години на приемането на значими решение за улеснение на интеграцията на Босна в НАТО, отбелязва организацията.

Руското посолство добави още, че Русия ще би трябвало да предприеме " отбранителни ограничения " в името на националната сигурност против страните, избиращи присъединение към НАТО, съобщи Българска телеграфна агенция.

През 2019 година НАТО утвърди активиране на План за деяние за участие за Босна и Херцеговина, само че не бяха посочени периоди за възможното приемане на страната в алианса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР