Руското посолство у нас посъветва премиера Кирил Петков, който е

...
Руското посолство у нас посъветва премиера Кирил Петков, който е
Коментари Харесай

Руското посолство: Освен Киев, посетете и Донецк и Луганск

Руското посолство у нас посъветва премиера Кирил Петков, който е на посещаване в Киев да отиде и до Донецката и Луганската национални републики.

" Обърнахме внимание на желанието на обособени представители на ръководещата в страната коалиция да посетят Киев за да се убедят персонално, че е належащо да доставят Украйна с летални оръжия. За да получат справедлива информация за протичащите в Украйна събития бихме предложили на представителите на българската делегация да пообщуват също по този начин и с формалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат ТЯХНОТО виждане на обстановката, да чуят ТЯХНАТА история за аргументите на спора и отношението на украинската власт към в миналото лично население. Убедена съм, че в случай че българската страна има такова предпочитание, няма да е мъчно да се провежда подобен контакт ", написаха от посолството на страницата си във фейсбук.

От задачата прибавят, че " формалната София в цялостен размер прави оценка всички отрицателни последствия на такава стъпка за по-нататъшните руско-български връзки ".

Посолството разяснява и прекъсването на съветския газ за България, като напомня препоръчаната от Русия скица за заплащане в рубли:

От задачата прибавят, че " формалната София в цялостен размер прави оценка всички отрицателни последствия на такава стъпка за по-нататъшните руско-български връзки ".

Посолствовто разяснява и прекъсването на съветския газ за България, като напомня препоръчаната от Русия скица за заплащане в рубли:

" В тази връзка обръщаме внимание върху следното. Въпреки всички вражески стъпки, направени против Русия, нашата страна до момента е оставала благонадежден сътрудник на България. Добросъвестно е изпълнявала отговорностите си по отношение на газа, в това число и обезпечаване на спомагателни размери, когато София имаше потребност от тях и ни молеше за помощ. Да припомня, че за финален път това беше през лятото предходната година.

Въпреки това, България се причисли към страните, които са решили да приложат по отношение на Русия способи на прям шантаж и рекет – съветските валутни активи бяха нелегално блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест в действителност от Русия желаеха да продължава да доставя газ гратис. Така, западните клиенти не са оставили на „ Газпром “ различен излаз, с изключение на да им предложи да продължат да заплащат с рубли за „ синьото гориво “, като се резервира предходната цена и другите условия на настоящите контракти.

Специално наблягам, че настоящият от 1 април т.г. нов ред за заплащания е въведен като нужна мярка в отговор на противозаконните наказания против Русия, наложени от редица западни страни, в това число и от България ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР