Руското посолство публикува в профила си във фейсбук извадки от

...
Руското посолство публикува в профила си във фейсбук извадки от
Коментари Харесай

Руското посолство публикува извадки от разсекретен акт за зверства, извършени от немско-фашистките войски и властите в Мариупол

Руското посолство разгласява в профила си във фейсбук извадки от разкрития от Министерството на защитата на Русия акт за зверствата и злодеянията, осъществени от немско-фашистките войски и управляващите в град Мариупол по време на окупацията му от 8 октомври 1941 година до 10 септември 1943 година:

Ето и цялата обява:

Посветено е на днешните почитатели на фашистките помагачи Бандера и Шухевич…

Столичен общински съвет
Столична община

„ В първия ден на окупацията на 8 октомври 1941 година частите на Секретен сътрудник завземат 26 инцидентни жители и в центъра на града в двора на постройката на някогашния Народен комисариат по вътрешните работи (НКВД) ги изтезават. Одират кожата от ръцете им, отрязват полови органи, уши и носове и полуживи погребват в стените на сутерена. След 13 дни тези тела изваждат и демонстрират на популацията като жертвите на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР). Така умират жители Левин, Коган, Аливанов и други “. „ Нахалството стига до това, че фашистите не подават сигнали и не заобикалят с мотоциклети и коли, като срещат руски жители и ги прегазват “.

„ В издавания от фашистите градски вестник намерено пишат, че немският боец си завоюва в Русия земята и робите “.
„ Най-гнусните провокации се организират от немско-фашистки окупанти за да покажат, че мариуполците сякаш са удовлетворени от немската власт в града. Обявено е, че от Ростов идват съветски военнопленници и мариуполци могат да вземат разпознати родственици. Хиляди поданици излизат да посрещат военнопленниците, като се надяват да видят някой от околните им хора. Но вместо военнопленниците идват немско-фашистки войски. Фашистките кинооператори всичко това снимат като „ посрещането на немските войски от съветското население “.

Преди да бягат, фашистките зверове умишлено подпалват и унищожават града. Специалните отряди на подпалвачи от 7 до 10 септември 1943 година изгарят и взривяват всички публични и частни здания “.
https://www.facebook.com/rusembul/posts/358971922937394
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР