Руското посолство излезе с коментар на думите на премиера Кирил

...
Руското посолство излезе с коментар на думите на премиера Кирил
Коментари Харесай

Руското посолство се подиграва с Кирил Петков: Чиновник, неприемливо е да критикуваш публично нашия посланик

Руското посолство излезе с коментар на думите на премиера Кирил Петков, който през днешния ден сподели, че ще има дипломатически отговор на изказвания на посланика на РФ Елеонора Митрофанова. " Смятаме за недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития. Това непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година ", написаха те на своята страница във Facebook.

По-рано в сряда Петков разгласи, че " ще има дипломатически отговор под една или друга форма на изказванията на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова ". Спорът потегли от изявление на посланичката на РФ за съветската телевизия " Россия 24 ". Митрофанова беше представена да споделя, че българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление си против Русия.

" Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление ", отвърна министър председателят Кирил Петков.

" В изявлението пред съветската телевизия " Россия 24 " от 21 март т.г. Посланикът на Русия в България изрази позиция, учредена на разбора на публичното мнение по тематиката за специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не прозвучаха никакви изявления " от името на българския народ " против държавното управление ", се споделя в отговора на съветското посолство.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР