Руското министерство на здравеопазването обяви началото на производството на коронавирусна

...
Руското министерство на здравеопазването обяви началото на производството на коронавирусна
Коментари Харесай

Русия започна производството на ваксината срещу коронавуриса

Руското министерство на опазването на здравето разгласи началото на производството на коронавирусна ваксина, създадена от изследователския център по епидемиология и микробиология „ Н. Ф. Гамалея “ . Това заяви РИА Новости с позоваване на пресслужбата на ведомството. 

" Производството на имунизацията против новата коронавирусна зараза COVID-19, създадена от изследователския център „ Гамалея “към министерството на опазването на здравето на Русия стартира “, се споделя в известието.

В началото на седмицата съветският водач Владимир Путин разгласи, че Русия е първата в света, която записва ваксина против ковид. Тя беше кръстена „ Sputnik V “. Според формалните известия на съветските здравни управляващи, имунизацията е минала клинични изпитвания в интервала юни-юли. Тя се основава на към този момент добре познатата платформа, върху която са основани редица други ваксини.

Руската федерация към този момент е получила заявки от 20 страни за доставката на 1 милиард дози ваксина, съобщи Кирил Димитриев, началник на Руския фонд за директни вложения. 

Западни специалисти обаче изказата съществени подозрения по отношение на сигурността и успеваемостта на съветската разработка. СЗО също я приема с запаси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР