Руското министерство на вътрешните работи е разкрило лидери на т.нар.

...
Руското министерство на вътрешните работи е разкрило лидери на т.нар.
Коментари Харесай

Непълнолетни склонявали други младежи към самоубийство в Русия

Руското министерство на вътрешните работи е разкрило водачи на така наречен „ групи на смъртта” в интернет, които склонявали други младежи към самоубийство, оповестиха от ведомството.

Част от тези тартори също са малолетни.

Във Владимирска област 14-годишен гражданин на с. Сокол водел преписка с малолетни в обществените мрежи, представяйки се за координатор на една от тези групи.

Той поставял задания на други младежи, които в случай че не бъдели изпълнени, той прибягвал към закани, като тъкмо описвал местоположението на домовете на децата.

В Самарска област осмокласничка почнала преписка с други малолетни младежи, като им поставяла задания, които трябвало да доведат до драматичен край.

„ За изтеклите три месеца чиновници на полицията в разнообразни региони на Руската федерация са разкрили към 15 лица, склонявали малолетни към самоубийство, в това число посредством оказване на психическо влияние по интернет и съответно посредством обществените мрежи”, показват от вътрешното министерство.

Според съветското законодателство малолетни лица не могат да носят наказателна отговорност. Разкритите водачи на „ групи на смъртта” са сложени на профилактичен доклад в комисиите за работа с малолетни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР