Руското министерство на външните работи съобщи днес, че е подало

...
Руското министерство на външните работи съобщи днес, че е подало
Коментари Харесай

Русия привика финландския посланик

Руското министерство на външните работи заяви през днешния ден, че е подало публично недоволство срещу Финландия до посланика на страната в Москва поради затварянето на четири натоварени пункта на границата сред двете страни.

Министерството оцени решението на Финландия като ход, който е засегнал десетки хиляди души от двете страни на границата, заяви следената от Кремъл съветска организация РИА Новости.

В събота Финландия затвори граничните пунктове в устрема си да пресече потока на претенденти за леговище, които, по думите на Хелзинки, са предумишлено насочвани от Москва. Кремъл отхвърли тези изказвания.

В изказването си съветското външно министерство споделя, че решението на Финландия е " преждевременно ", без да се съветва с Москва, като по този начин нарушава правата и ползите на десетки хиляди души, живеещи от двете страни на общата граница. 

Финландия от своя страна изясни дейностите си с влошаващата се обстановка с миграцията и неконтролирания приток на бежанци от Сирия, Ирак и Сомалия към границата от съветска страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР