Руското министерство на външните работи обяви, че гони молдовски дипломат

...
Руското министерство на външните работи обяви, че гони молдовски дипломат
Коментари Харесай

Русия гони молдовски дипломат като ответна мярка

Руското министерство на външните работи разгласи, че гони молдовски посланик като огледална мярка на експулсирането на съветски посланик от Кишинев предходната седмица, съобщи Ройтерс.
Външнополитическото ведомство съобщи, че е извикало молдовския дипломат, с цел да бъде известен за оповестяването на съответния посланик за личност нон грата, както и с цел да бъде му бъде връчена протестна нота за " неприятелските стъпки против Русия и постоянните антируски изказвания " от страна на Кишинев.
Миналата седмица Молдова заяви, че гони съветски посланик. Правителствен представител обвърза експулсирането с дейности на чиновници на посолството на Москва във връзка с молдовските гранични управляващи по случай с отвод за допускане в Молдова на съветски районен политик, който беше спрян на летището в Кишинев, откакто беше разгласен за нежелателен в Молдова.
По-конкретно става дума за аудиенция на президента съветската република Татарстан Рустам Миниханов, който искаше да посети Молдова, с цел да поддържа кандидатурата на локален проруски политик на избори.
Кишинев, който предходната година подаде молба за присъединение към Европейски Съюз дружно с Киев, неведнъж е упреквал Москва в опити за дестабилизиране на Молдова. Русия отхвърля обвиняванията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР