Руското министерство на отбраната твърди, че село Козинка в Белгородска

...
Руското министерство на отбраната твърди, че село Козинка в Белгородска
Коментари Харесай

Русия обяви едва днес, че е прочистила от диверсанти село в Белгородска област

Руското министерство на защитата твърди, че село Козинка в Белгородска област е изцяло освободено от въоръжени групи , които пробиха границата с Украйна, оповестява Би Би Си.

" В белгородското направление съветските елементи изцяло прочистиха селището Козинка от останките на украинските бойци и не престават да подхващат ограничения за попречване на проникването на диверсионно-разузнавателни групи на украинските въоръжени сили в граничната територия ", се споделя в изказване на съветското военно ведомство.

От 12 март проукраински формирования, евентуално основани от съветски жители, оповестяват за дейностите си в Белгородска и Курска област.

, основани в Украйна, оповестиха желанието си да навлязат на територията на пограничните региони: Л егионът " Свобода на Русия " и Руският доброволчески корпус (признати за терористични организации в Русия и забранени), както и Сибирският батальон.

Би Би Си не разполага с достоверна информация за това, какво се случва в пограничните региони.

, че съветски елементи са осуетили опит на украинските въоръжени сили да обхванат на съветска територия в региона на Сподарюшино в Белгородска област. Също по този начин беше известно за военни дейности в Козинка и село Тьоткино, Курска област.

Министерството на защитата на Русия съобщи в сряда, че " вследствие на въздушни удари и артилерийски огън врагът е изгубил до 650 бойци, две бойни бронирани машини и две реактивни системи за залпов огън (РСЗО) " Вампир " чешко произвеждане ". Независимо удостоверение на тези данни обаче няма, проруските военни блогъри по-рано писаха за доста по-ниски загуби на проукраинските бойци.

Представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна съобщи, че " жители на Руската федерация, които нямат други благоприятни условия, нахлуват в съветските райони с оръжие в ръка, защитавайки гражданските си права в битката против Путинов режим. "
 Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област
Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска област

Има починали и ранени цивилни и повреди по сградния фонд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР