Руското министерство на отбраната потвърди, че е предотвратило удар на

...
Руското министерство на отбраната потвърди, че е предотвратило удар на
Коментари Харесай

Путин заплаши, че ще използва касетъчни бомби – „ако се наложи“

Руското министерство на защитата удостовери, че е предотвратило удар на украински безпилотен аероплан на Кримския полуостров над пристанище Севастопол.

" Тази заран беше осуетен опитът на киевския режим да извърши терористична офанзива със 7 безпилотни самолета и 2 морски безпилотни летателни апарата по цели на територията на Кримския полуостров в региона на град Севастопол ", се споделя в известие на съветското министерство на защитата в приложението Telegram.

Руският президент Владимир Путин предизвести, че Русия има " задоволително ресурси " от касетъчни муниции и че Москва си резервира правото да ги употребява, в случай че такива муниции бъдат използвани против съветските сили в Украйна.
Разбира се, в случай че те бъдат използвани против нас, ние си резервираме правото да предприемем реципрочни дейности.
Владимир Путин, президент на Русия

Що се отнася до украинската контраатака, съветският президент съобщи, че съгласно него тя не е донесла никакви триумфи на Киев.

Ожесточените боеве в източната и южната част на украинската територия не престават. В Запорожие украинските войски означават минимални териториални триумфи, като съгласно Володимир Зеленски съветските сили употребяват всички средства, с цел да задържат фронта.

Украйна получи касетъчни муниции от Съединени американски щати. Те са неразрешени допълнително от 100 страни по света. Киев даде обещание да ги употребява само за изтласкване на масирани скупчвания на противников бойци. Освен това Путин сподели, че хванатото западно съоръжение ще бъде деликатно проучено от съветски експерти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР