Руското министерство на отбраната е публикувало секретна заповед за настъпление

...
Руското министерство на отбраната е публикувало секретна заповед за настъпление
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната публикува тайната заповед на Киев за офанзива срещу Донбас

Руското министерство на защитата е разгласило секретна заповед за нахлуване против Донбас през март 2022 година, издадена от командира на украинската Национална армия, заяви в сряда пред публицисти представителят на министерството на защитата генерал-майор Игор Конашенков, съобщи ТАСС.

"Руското министерство на защитата разгласява истинска заповед, издадена от командира на украинската Национална армия генерал-полковник Николай Балан на 22 януари 2022 година ", сподели той.

Конашенков акцентира, че "заповедта, връчена на командващите офицери от Украинската национална армия, съдържа обстоен проект за подготовка на ударна група за осъществяване на нахлуване в региона на по този начин наречената "операция на взаимните сили " в Донбас ".

"Документът основава батальонна тактическа група от Четвърта оперативна бригада на Националната армия, обезпечава нужните доставки и я пренасочва към 80-а обособена десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна. Бих желал да отбележа, че от 2016 година насам бригадата се образова от американски и английски инструктори в Лвов в сходство с стратегиите на НАТО за образование ", акцентира представителят на съветското министерство на защитата.

Конашенков добави, че в заповедта е предоставено на заместник-началника на Националната армия да обезпечи бойната съгласуваност на батальонната тактическа група с 80-а обособена десантно-щурмова бригада в интервала 7-28 февруари.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР