Руското министерство на финансите разработва законопроект за регулация на обращението

...
Руското министерство на финансите разработва законопроект за регулация на обращението
Коментари Харесай

Русия планира да забрани сделки с криптовалути без посредник

Руското министерство на финансите създава законопроект за регулация на обращението на криптовалутите, заяви РБК, като цитира документи на уеб страницата на институцията.

Предвижда се криптовалутите да могат да се купуват и продават (както за рубли, по този начин и за непозната валута) единствено посредством компании медиатори в " обмена на цифрови финансови активи ".

" Операторите " на тези активи ще дават опция на физически лица да получават токени (аналог на акции при първично монетно предлагане), само че на стойност не повече от 50 000 рубли в границите на едно предложение. Това ограничаване обаче няма да се отнася за " квалифицирани вложители ". Търговията както с цифрова валута, по този начин и с токени и обръщането им в други криптовалути също ще минава през медиатор.

Криптовалутите няма да могат да се употребяват като законно разплащателно средство на територията на Русия, написа още в плана.

В известието на министерството се споделя, че централната банка на страна не го поддържа напълно. Според нея обменът на рубли и задгранична валута единствено когато се пускат токени за " привличане на финансиране ".

Ако Русия одобри подобен закон, ще е измежду дребното страни, урегулирали предлагането и циркулацията на криптовалутите. Сред причините на министерството е изказванието, че " цифровите финансови активи " се употребяват интензивно в незаконния бизнес или за пране на пари ( " легализиране на приходи, получени по незаконен път " ) или финансиране на тероризъм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР