Руското издание Известия обяви съдържанието на новото споразумение между Русия

...
Руското издание Известия обяви съдържанието на новото споразумение между Русия
Коментари Харесай

Медии обявиха отстъпките, които Русия очаква от Украйна

Руското издание " Известия " разгласи наличието на новото съглашение сред Русия и Украйна, в случай че Киев се съгласи с преговорния развой. Според медията в диалозите няма да се разисква статутът на два района - Запорожие и Херсон.

Както изясни почитан източник на изданието, по-голямата част от локалните поданици са на страната на Русия. Също по този начин, съгласно изданието, полемиката ще постави завършек на собствеността и статута на Крим и Донбас.

Що се отнася до изхода от договарянията, те ще зависят от това по какъв начин ще завърши контактът на силите в пространството на двата района на Донбас – Луганск и Донецк.

По този метод специалистите считат, че тишината в зоната на бойните дейности може да бъде открита в близко бъдеще и ще продължи към две седмици, само че е малко евентуално да повлияе на ускоряването на преговорния развой сред Киев и Москва.

Източникът на изданието счита, че съветските управляващи са били подготвени да спрат НСО още през март, когато се организира кръг от договаряния в Анталия, на който Киев предложи безпристрастен статут на териториите, като се изключи Крим и Донбас.

От своя страна съветската страна се съгласи с това, само че Западът се намеси по въпроса, под натиска на който украинските управляващи се отхвърлиха от споразуменията.

„ Известия “ напомни, че преди няколко дни ръководителят на украинските договарящи Дейвид Арахамия направи изказване, че Украйна е подготвена да продължи договарянията с Русия, откакто тя ускори „ преговорната си позиция “.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР