Рускоезичната секция на Deutsche Welle (DW) разпространява руска пропаганда, твърди

...
Рускоезичната секция на Deutsche Welle (DW) разпространява руска пропаганда, твърди
Коментари Харесай

Киев обвини германска държавна медия, че е "подставено лице на руската пропаганда"

Рускоезичната секция на Deutsche Welle (DW) " популяризира съветска агитация ", твърди Олег Николаенко, представител на украинското външно министерство, и приканва Берлин да предприеме дейности.

В сряда той изрази гнева си към DW на страницата си във Фейсбук, като съобщи, че финансираният от немската страна медиен канал е " подставено лице на съветската агитация, манипулира цитати и изопачава аргументите и последствията от съветската експанзия против Украйна "

Постът включва няколко фотоси на екрана, на които се виждат нарушаванията на DW в неговите очи.

В едно от известията се оповестява за самодейността на съветска политическа партия от предишния месец да разгласи Украйна за " терористична страна "

Друга фотография е от списание Vogue, което опровергава изказванията, че през 1939 година е разгласило блестяща фотография на Адолф Хитлер и неговата спътница Ева Браун. Темата стана известна в съветските обществени медии, откакто предишния месец списанието отпечата фотоси на украинския президент Владимир Зеленский и брачната половинка му Елена, а потребителите сравняваха действителната фотосесия с измислената.

Николаенко явно не е удовлетворен и от отразяването от DW на вероятната повреда в следената от Русия атомна електроцентрала в Запорожие, от анкетата за възбрана на всички руснаци да влизат в Шенгенската зона и даже от изявлението на Зеленски, който приканва за такава ограничаваща мярка.

Украинският посланик напомни, че немското държавно управление е забранило на съветски медии като RT да излъчват в страната, и добави: " Призоваваме нашите немски сътрудници да реагират на разказите на съветската агитация, които се популяризират в наличието на DW. "

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР