Руско нападение уби най-малко 49 души, включително шестгодишно момче, в

...
Руско нападение уби най-малко 49 души, включително шестгодишно момче, в
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Най-малко 49 души загинаха при нападение в Харков, сред тях 6-годишно дете

Руско нахлуване умъртви минимум 49 души, в това число шестгодишно момче, в село в региона на Харков в североизточна Украйна в четвъртък, оповестиха украински управляващи.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов сподели, че кафене и магазин са били нападнати към 13:15 (10:15 GMT) в село Хроза в региона Купянск на Харков и че по това време там е имало доста цивилни.

„ Спасителите не престават да работят на мястото “, сподели Синегубов в приложението за известия Telegram.

За всички най-нови заглавия следете нашия канал Гугъл Новини онлайн или посредством приложението.

Властите разгласиха фрагменти на спасители, които се катерят през тлеещи отломки. Телата лежаха до плочи от бетон и извит метал.

Не беше ясно дали съветските сили, които нахлуха в Украйна преди 19 месеца, са обстрелвали селото или са изстреляли ракета.

Президентът Володимир Зеленски, който участва на среща на върха с европейски водачи в Испания, сподели, че „ съветският гнет би трябвало да бъде спрян “.

„ Сега приказваме с европейските водачи, по-специално, за подсилване на нашата противовъздушна защита, за подсилване на нашите бойци, за отбрана на страната ни от гнет “, сподели той в обява в приложението за известия Telegram.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР