Руско наказателно дело срещу лидера на Вагнер Евгений Пригожин за

...
Руско наказателно дело срещу лидера на Вагнер Евгений Пригожин за
Коментари Харесай

Делото срещу Пригожин не е прекратено

Руско наказателно дело против водача на „ Вагнер ” Евгений Пригожин за протест остава отворено и към момента се проверява, оповестиха вестник " Комерсант " и трите съществени съветски осведомителни организации, базирайки се на незнаен източник, оповестява.

Президентът Владимир Путин в събота даде обещание да смаже това, което той назова изменнически протест, откакто Пригожин сподели, че неговите бойци от групата „ Вагнер ” са поели контрола над южния град Ростов и се насочват към Москва на това, което той сподели, че е " марш за правдивост ", предопределен да отстрани корумпираните и некадърни съветски командири.

Съгласно съглашение с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко, което овладя рецесията късно в събота, Кремъл сподели, че наказателното дело против Пригожин ще бъде прекъснато и той ще се реалокира в Беларус.

Неговите бойци ще се върнат в базата и също няма да бъдат изправени пред правни дейности, сподели Кремъл.

Въпреки това съветският вестник " Комерсант " заяви в понеделник, че наказателното дело остава намерено и че Федералната работа за сигурност продължава следствието си като част от случая. Той цитира неидентифициран източник, който споделя, че не е имало задоволително време за привършване на случая.

Затворът, съгласно съветското законодателство, за такова закононарушение е 12-20 години.

Пригожин, който не е виждан обществено от напускането на Ростов късно в събота и не е коментирал договорката, отхвърли да води протест.

Пригожин, бивш непосредствен съдружник на Путин, чиято група Вагнер управлява огромна част от борбите в Украйна, стартира протеста си в петък, откакто съобщи, че съветската войска е умъртвила някои от хората му при въздушен удар.

Министерството на защитата отхвърли изказванията му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР