Руският заместник външен министър Сергей Рябков каза в сряда, че

...
Руският заместник външен министър Сергей Рябков каза в сряда, че
Коментари Харесай

Русия: Рискът от ядрен конфликт е на най-високото ниво от десетилетия

Руският заместител външен министър Сергей Рябков сподели в сряда, че рискът от нуклеарен конфликт е на най-високото си равнище от десетилетия, предупреждавайки, че Москва е в " де факто " открит спор с Вашингтон поради войната в Украйна.

„ Не бих желал да се гмуркам в полемика за това дали вероятността от нуклеарен спор е висока през днешния ден, само че тя е по-висока от всичко, което сме имали през последните няколко десетилетия, дано го кажем по този начин “, това показа съветският заместител външен министър Сергей Рябков.

Отношенията сред Русия и Съединените щати, от дълго време обтегнати, се утежниха още повече след нахлуването на Русия в Украйна предходната година. През февруари Москва се отдръпна от новия контракт за понижаване на нуклеарните оръжия START с Вашингтон.

Говорейки на събитие, озаглавено „ Свят без СТАРТ: какво следва “, Рябков добави, че към този момент „ няма въпрос “ Русия да възвърне контракта, критикувайки това, което той назова „ неприятелски курс “ на Вашингтон по отношение на Москва.

Зам. външният министър съобщи, че Русия е поела ангажимент да резервира света " сигурен и свободен " от опасността от нуклеарна война, само че добави по-късно, че бизнесът не може да продължи както нормално, като се има поради, че Москва в този момент е " в положение на открит спор със Съединените щати ".

Една година след нахлуването в Украйна Кремъл неведнъж упреква Вашингтон, че взе участие директно в спора, като доставя оръжия на Киев, като в същото време показва войната като борба за самото оцеляване на Русия.

Както Съединените щати, по този начин и Русия - най-големите нуклеарни сили в света - обявиха, че нуклеарна война в никакъв случай не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води, само че спорът в Украйна породи страхове от директна борба със Запада.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР