Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Израел дори

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Израел дори
Коментари Харесай

Русия предупреди Израел: Дори не си мислете да атакувате ядрени съоръжения на Иран

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предизвести Израел даже да не помисля да поразява ирански нуклеарни уреди, съобщи ТАСС. 
Прочетете още
След иранското ракетно нахлуване против Израел на 1 октомври има спекулации, че Израел ще нанесе удари против нуклеарни уреди в Иран, отбелязва Ройтерс. 

" Многократно предупредихме и продължаваме да предизвестяваме Израел даже да не обмисля хипотетичната опция за удари по (ирански) нуклеарни уреди и инфраструктура ", съобщи Рябков. " Това би било пагубно развиване и изрично отказване на всички съществуващи правила в региона на гарантирането на нуклеарната сигурност ", добави той. 

За момента не е ясно в каква форма Москва е отправила предизвестието си към Израел, написа Българска телеграфна агенция.

Израел и страните от Запада от дълго време показват безпокойствие, че Иран създава нуклеарна бомба под прикритието на стратегия за нуклеарна сила за цивилен цели - изказване, което Техеран отхвърля. 

Екипът на премиера на Израел Бенямин Нетаняху сподели в изказване във вторник, че Израел ще послуша Съединени американски щати, които също предизвестиха страната да не нанася удари против нуклеарни уреди в Иран, само че наред с това израелските управляващи прецизираха, че ще вземат решение какви дейности да подхващат според личните си национални ползи. 

Текстът на изказването беше прибавен към публикация във в. " Вашингтон пост ", в която се споделя, че Нетаняху е споделил на администрацията на Байдън, че Израел има намерение да порази ирански военни обекти, а не нуклеарни или петролни цели. 

Руски медии цитираха Рябков, който съобщи, че Москва е в непрекъснат контакт с Иран, без значение от напрежението в района. 

Русия ускори връзките си с Иран след началото на нашествието си в Украйна и се приготвя да подпише съглашение за съдействие с Техеран. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР