Руският военен министър Сергей Шойгу призова за предприемането на симетрични

...
Руският военен министър Сергей Шойгу призова за предприемането на симетрични
Коментари Харесай

Русия зове за симетрични стъпки за предотвратяване надпревара във въоръжаването в Европа

Руският боен министър Сергей Шойгу прикани за предприемането на " симетрични стъпки ", с цел да се предотврати конкуренцията във въоръжаването в Европа , оповестяват съветските медии.

Коментарите на Шойгу бяха направени, откакто Русия и Франция организираха диалози във формат 2 + 2, по време на които двете страни особено са разискали стратегическата непоклатимост , както посочи съветският външен министър Сергей Лавров.
 Шойгу и Лавров дадоха отговор на апела на Съединени американски щати към Русия да бъде
Шойгу и Лавров дадоха отговор на апела на Съединени американски щати към Русия да бъде " естествена страна "

Иронизират и атакуват американския боен министър

" Обсъдихме в детайли обстановката със стратегическата непоклатимост след отдръпването на Съединени американски щати от Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват. Позицията ни по този въпрос е добре известна, тя беше неведнъж доказана от съветския президент Владимир Путин. Ние няма да разполагаме такива системи в района (Европа), в случай че там няма сходни американски системи ", разяснява Лавров.

От своя страна външният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан прикани Париж и Москва да работят взаимно върху основаването на архитектурата на стратегическата непоклатимост в Европа .

" Определено би трябвало да работим за възобновяване на стратегическата непоклатимост в Европа, с цел да създадем новата архитектура, препоръчана от френския президент, защото Европа в никакъв случай няма да бъде в сигурност, в случай че нямаме ясни и мощни връзки с Русия ", добави френският първи посланик.
 Съединени американски щати тестват крилата ракета, неразрешена от контракта за ракетите от 1987-а
Съединени американски щати тестват крилата ракета, неразрешена от контракта за ракетите от 1987-а

Ракетата е поразила целта си, отдалечена на повече от 500 км

Коментарите му последваха изказването на Лавров, че Съединени американски щати са подготвяли тествания на ракетата, която нарушава Договора за ликвидирането на ракетите със междинен обхват от 1987 година, доста преди Вашингтон публично да излезе от контракта . Според съветския първи посланик подготвителните действия може да са почнали през октомври 2018 година или даже по-рано.

Лавров също по този начин разкрил, че съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън е споделил по време на визитата си в Москва през октомври предходната година, че думите на американския президент Доналд Тръмп за нуждата от отдръпване от контракта за ракетите, не са покана за разговор, а са по-скоро дефинитивно решение .

" Очевидно е, че по това време, може би даже по-рано, те са почнали да приготвят тестванията, които бяха извършени и които нарушават параметрите, които бяха в Договора за ракетите ", сподели Лавров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР