Руският вицепремиер Александър Новак обяви днес пред журналисти в Москва,

...
Руският вицепремиер Александър Новак обяви днес пред журналисти в Москва,
Коментари Харесай

Русия ще съкрати добива си на петрол през второто тримесечие, но ще увеличи износа

Руският вицепремиер Александър Новак разгласи през днешния ден пред публицисти в Москва, че Русия ще редуцира добива си на нефт през второто тримесечие на годината, оповестява Българска телеграфна агенция.

Решението на Москва цели петролният й рандеман да бъде стеснен в сходство със снижаването му от страна на другите страни от петролния алианс ОПЕК+, уточни Новак. Той добави, че обособените енергийни компании ще понижат добивите си на нефт в сходство със своя дял от общия рандеман на петрол в Русия. 

Москва възнамерява последователно да понижи рестриктивните мерки върху износа на съветски недопечен нефт. През април ще усилва експортните квоти със 121 000 барела дневно, а ще лимитира добива на черно злато с по 350 000 барела дневно. Квотите ще бъдат вдигнати и през май, с по 71 000 барела на ден, а петролният рандеман ще бъде скъсен с 400 000 барела дневно. През юни се възнамеряват единствено спомагателни съкращения на добива на петрол. 

Решението на Русия да ограничи петролния си рандеман, само че не и износа си на черно злато, е непредвиден за пазарите ход. 

Страната, която е вторият по величина експортьор на нефт в света, понижава през първото тримесечие на годината добива си на нефт и експортните квоти с общо 500 000 барела на ден. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР