Руският Върховен съд отложи разглеждането на жалбата на известния критик

...
Руският Върховен съд отложи разглеждането на жалбата на известния критик
Коментари Харесай

Руският върховен съд отказа за втори път да разгледа жалбата на критика Кара-Мурза

Руският Върховен съд отсрочи разглеждането на жалбата на известния критик на Кремъл Владимир Кара-Мурза против присъдата му от 25 година отнемане от независимост, която излежава в наказателна колония в Сибир. Той настоя опозиционерът да участва персонално в правосъдната зала макар " притеснителното му здравословно положение ", за което заяви адвокатката му, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това излиза наяве от изказването пред публицисти на неговата защитничката Мария Ейсмонт след днешното закрито съвещание.

" Притеснителното му здравословно положение " прави пътуването от наказателната колония в Омска област до Москва рисково, изясни Ейсмонт. По думите ѝ довеждането на Кара-Мурза в съда може да отнеме " до един месец ", тъй като той би трябвало да пропътува 2700 километра.

Трансферите на арестувани нормално се правят с трен.

Върховният съд за повторно отсрочва разглеждането на жалбата на Кара-Мурза, който през април м.г. бе наказан на 25 година затвор по обвиняване в " държавна измяна " и разпространение на " лъжлива информация " за съветската войска, напомня Агенция Франс Прес.

В момента опозиционерът е подложен в единична килия и ще остане в изолираност най-малко до 26 май. И не е виждал нито един от пандизчии от идването си в Омск " през септември, уточни неговата адвокатка.
42-годишният Кара-Мурза има съветско и английско поданство. Той страда от здравословни проблеми, произлизащи най-много от двете му отравяния през 2015 и 2017 година, зад които съгласно известния критик на Кремъл стоят съветските управляващи.

Адвокатите му упорстват за отменяне на присъдата му заради липса на доказателства за осъществено закононарушение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР