Руският Върховен съд отхвърли обжалването на блогъра опозиционер Алексей Навални

...
Руският Върховен съд отхвърли обжалването на блогъра опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

Руският Върховен съд отхвърли обжалването на Навални

Руският Върховен съд отхвърли обжалването на блогъра опозиционер Алексей Навални на решението на Централната изборна комисия, че не може да взе участие в президентските избори през март, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС и ДПА.

Навални апелира решение от предишния месец на Московския съд, което утвърждава решението на ЦИК. През декември ЦИК забрани на Навални да се кандидатира поради влезнала в действие присъда от пет години затвор условно с изпитателен период година и пет месеца за заграбване и корист с финансови средства. Според съветското законодателство Навални не може да се явява на избори за период от 10 години.

Навални твърди, че присъдата е политически стимулирана, с цел да му попречи да се кандидатира за президент. Адвокатът на Навални Иван Жданов съобщи, че ще апелира решението в Европейския съд за правата на индивида. Навални е лидер на протестно придвижване против съветските управници през последните години. Изборите на президент са на 18 март и се чака Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, който бе на власт като президент или министър председател от близо две десетилетия, да завоюва нов мандат, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР