Руският външен министър снощи се срещна с президента на Никарагуа

...
Руският външен министър снощи се срещна с президента на Никарагуа
Коментари Харесай

Сергей Лавров се срещна с президента на Никарагуа

Руският външен министър нощес се срещна с президента на Никарагуа Даниел Ортега и двамата обмениха опит за американските наказания, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10222
Вчера Съединени американски щати оповестиха нови наказания против трима никарагуански съдии, които лишиха от поданство 222 съперници на държавното управление в заточение.

Ортега сподели на Лавров, че държавното управление му не е обезпокоено от това. " Вече имаме стотици чиновници, на които са наложени наказания... това към този момент не провокира у тях никакво безпокойствие или боязън ", съобщи Ортега.

Лавров му отговори, че " глобените хора в Русия одобряват това като самопризнание за тяхната успеваемост " в отбраната на съветските ползи. Забележките на Лавров бяха преведени от съветски на испански език от обезпечен от държавното управление преводач.

Ортега назова Съединени американски щати " диригент на интернационален терористичен оркестър ", който употребява Украйна, с цел да откри метод да се отърве от Русия. Според президентът на Никарагуа всички страни по света страдат от спора в Украйна, съобщи ТАСС.

На конференция след срещата Ортега съобщи, че е разискал спора в Украйна с съветския външен министър. " На първо място, несъмнено, говорихме за мира. Руската федерация се бори за мир, тя (борбата - бел. ред.) не е против народа, тя е против фашистите ", съобщи Ортега.

През последните години държавното управление на Ортега на процедура арестува всички свои вътрешни политически съперници, както и свещеници и един свещеник, показва АП. На 9 февруари държавното управление на Ортега освободи 222 опозиционери от пандиза и ги депортира, като съобщи, че никарагуанското им поданство ще бъде отнето, а имуществото им - иззето. Правозащитни групи настояват, че тези стъпки са в нарушаване на интернационалните правила.

Лавров стартира обиколката си в Латинска Америка в понеделник със спирка в Бразилия, където администрацията на президента Луиз Инасио Лула да Силва се стреми по едно и също време да развива връзките си с Китай, Европа и Съединени американски щати, като в същото време резервира отворена вратата за Русия. По време на посещаване в Дубай Лула съобщи, че Русия и Украйна носят обща отговорност за войната.

Във вторник Лавров се срещна с венецуелския президент Николас Мадуро, а през днешния ден се чака да посети Куба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР