Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва
Коментари Харесай

Лавров: Русия е отворена за среща на Путин с Байдън на предстоящия лидерски форум на Г-20

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи във вторник, че Москва е отворена за договаряния със Запада по отношение на войната в Украйна, само че към момента не е получила съществено предложение за договаряния, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

В изявление по държавната телевизия Лавров сподели, че Русия няма да откаже среща сред президента Владимир Путин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън на идния лидерски конгрес на страните от Г-20 и ще обмисли предлагането, в случай че получи такова.

Лидерският конгрес на страните от Г-20 ще се организира през ноември 2022 година на индонезийския остров Бали.

" Многократно сме казвали, че в никакъв случай не отхвърляме срещи. Ако има предложение, ще го разгледаме ", сподели Лавров.

Той означи, че разнообразни чиновници, в това число представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби, са споделили, че Съединените щати са отворени за договаряния, само че Русия е отказала.

" Това е неистина ", сподели Лавров. " Не сме получавали съществени оферти за контакт ".

Коментирайки опцията Турция да бъде хазаин на договаряния сред Русия и Запада, Лавров сподели, че Москва ще бъде подготвена да изслуша всевъзможни оферти, само че " не може да кажем авансово дали това ще докара до резултати ".

Той сподели, че турският президент Реджеп Ердоган ще има опция да насочи оферти към съветския президент Владимир Путин, когато и двамата посетят Казахстан тази седмица.

Лавров също по този начин означи, че Москва е " дала отговор позитивно " на предходните апели на Украйна за разговор, само че в никакъв случай не е " молила за договаряния " с Киев.

Агенция Ройтерс припомня, че днешното изказване на Лавров идва през осмия месец от войната в Украйна и в миг, когато съветската инвазия спря и съветските военни сили претърпяха поредност от тежки провали от украинската войска от началото на септември насам.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР