Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия и Украйна

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия и Украйна
Коментари Харесай

Лавров с добра новина за близък мир в Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия и Украйна са покрай реализиране на единодушие по някои въпроси, които са част от договарянията сред двете страни за прекъсване на войната в Украйна.

„ Ройтерс ” не посочи по кои точки Москва и Киев са постигнали единодушие. Агенцията оповестява, че съществено се преглежда въпросът за „ неутралния статут на Украйна ”. Пред РБК Лавров е споделил, че въпросите за потреблението на съветския език в Украйна и „ свободата на словото ” също са значими за Русия, съобщи Факти.

Ситуацията към Украйна не можеше да се реши спокойно, тъй като Западът не го искаше. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявлението за РБК. „ Въобще не става въпрос за Украйна. Или по-скоро не толкоз за Украйна, а за международния юридически ред. Съединените щати превзеха цяла Европа. Това е исторически миг в актуалната история. Това отразява борбата за това по какъв начин ще наподобява международният ред “, сподели първият посланик на Русия.

Москва уточни, че НАТО и Съединени американски щати в последна сметка са пренебрегнали предложенията на Русия. Обявявайки началото на специфичната интервенция сутринта на 24 февруари, Путин съобщи, че тя се организира в Донбас, с цел да се избави локалното население от „ геноцид “. По-късно съветското външно министерство съобщи, че съветската интервенция не е началото на война с Украйна и че е належащо да се предотврати световна война. В същото време от Министерство на външните работи подчертаха, че това не е избор на Москва, а е „ разумният свършек на целенасочената русофобска политика на киевските управляващи “.

Украинците в никакъв случай не са имали искания към Русия, само че даже откакто Украйна получи самостоятелност, жителите на тази страна започнаха да се обръщат против руснаците, сподели още външният министър Сергей Лавров. „ Никога не сме имали искания към украинския народ. Сигурен съм, че преобладаващото болшинство от нашите жители нямат проблеми и искания към украинския народ, както украинският народ в никакъв случай не е имал искания към Русия “, сподели министърът. Лавров означи, че самият той има доста другари в Украйна, обича украинската просвета, кухня и комизъм. Президентът на Украйна Володимир Зеленски стартира по-реалистично да прави оценка обстановката с договарянията с Русия, сподели още съветският външен министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР