Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е спряла

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е спряла
Коментари Харесай

Лавров: Спряхме да обръщаме внимание на британските коментари по случая „Скрипал“

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва е спряла да обръща внимание на изявленията на британците към случая „ Скрипал, откакто министърът на защитата на Англия Гавин Уилямсън сподели, че Русия би трябвало да „ отстъпи и да млъкне “, съобщи „ Ройтерс “.

„ Той е прелестен млад мъж. Вероятно желае да запише името си в историята, като прави смели изявления. Може да не е задоволително просветен. “, разяснява Лавров по време на  международна среща за сирийската рецесия в Казахстан.

 Лавров добави, че в дългогодишната си кариера на посланик не помни случай, в който Западът е употребявал подобен език против Русия, само че че Москва не се е обидила.

„ Отдавна спряхме да обръщаме внимание на това, а и не сме разчувствани от представянето на нови наказания против Русия “, съобщи външният министър.

Попитан от кореспондент на „ Ройтерс “ дали Москва ще изгони английски дипломати в отговор на решението на Англия да експулсира 23 чиновници на съветското посолство в Лондон, Лавров отговори: „ Разбира се, че ще го създадем “, само че не даде други детайлности, като се изключи че това ще стане „ скоро “.

Дотук се стигна, откакто Англия упрекна Москва за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал. Британските управляващи настоявам, че употребяваният за покушението нервно-паралитичен сътрудник е създаден в Съветския съюз и че Русия е виновна за офанзивата или за загубата на химикала.

Москва отхвърли обвиняванията и изиска проби от отровата, които да бъдат оценени от съветски специалисти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР