Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Кремъл ще продължи

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Кремъл ще продължи
Коментари Харесай

ISW: Кремъл вербува блогъри за каузата си с властови позиции

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Кремъл ще продължи да се стреми към военно решение на войната , до момента в който украинското държавно управление капитулира пред настояванията на Русия. Лавров съобщи в изявление на 27 декември за съветската държавна новинарска телевизия ТАСС, че Украйна и Западът са " добре осведомени с предложенията на Русия за демилитаризация и денацификация " на следената от Украйна територия и че съветската войска ще позволи тези проблеми, в случай че Украйна откаже да одобри тези оферти.

Това написа в новия си разбор " Институтът за проучване на войната " (ISW).

Руските претенции за " демилитаризация " са ориентирани против способността на Украйна да устои на по-нататъшни съветски офанзиви, до момента в който настояванията за " денацификация " са равносилни на апели за промяна на режима в Украйна.

Лавров добави, че Украйна и Съединени американски щати би трябвало да признаят завземането от Русия на Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска области. Лавров съобщи, че Украйна и Съединените щати са виновни за удължаването на войната, защото биха могли да " сложат завършек на безсмислената опозиция на Украйна.
 Лавров: Никога не сме желали договаряния за Украйна, само че постоянно сме подготвени
Лавров: Никога не сме желали договаряния за Украйна, само че постоянно сме подготвени

Западът желал да унищожи Кремъл

Призоваването за военно съглашение за войната в Украйна, което реализира първичните военни цели на Русия, следва умишлено неразбираемите изказвания от 25 декември на съветския президент Владимир Путин, че Русия е отворена за договаряния.

ISW смята, че мненията на Путин не са предложение за договаряния с Украйна и уточни, че той не е сложил съществени условия за договаряния.

Лавров съобщи, че Русия не е в положение да работи по никакви съглашения със Запада заради провокативните си дейности в Украйна и на други места. Лавров съобщи, че Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО преследват " успеха над Русия на бойното поле " в Украйна " като механизъм за доста намаляване или даже заличаване " на Руската федерация.

Лавров безсмислено упрекна американски военни, че са възнамерявали обезглавяващ удар против Кремъл , който включва убийството на съветския президент Владимир Путин.
 Путин: Русия е подготвена да договаря, само че Киев и съдружниците му не желаят разговор
Путин: Русия е подготвена да договаря, само че Киев и съдружниците му не желаят разговор

Русия работи в вярната посока и пази националните си ползи

Той също по този начин упрекна Съединените щати и членовете на НАТО, че де факто са страни във войната в Украйна и че вземат участие в изпращането на рискови нуклеарни сигнали. Лавров твърди, че съветските публични лица не са в положение да поддържат естествена връзка или да работят по каквито и да е оферти или съглашения със Съединените щати при тези условия, защото Съединените щати се стремят да нанесат стратегическо проваляне на Руската федерация.

Министърът съобщи, че съветските публични лица са подготвени да разискват проблемите на сигурността в подтекста на Украйна и в по-широк, стратегически проект, само че единствено когато американските публични лица  се върнат към " построяването на взаимно уважителни връзки въз основата на наложителното отчитане на законните съветски ползи ".
 Русия: Съединени американски щати се готвят да Обновена
Русия: Съединени американски щати се готвят да " отстраняват " Путин, само че да внимават за следствията

Вашингтон желал да направи спора в Украйна още по-насилствен

Кремъл евентуално ще продължи да се концентрира против Запада и да пренебрегва Украйна като суверенна единица в поддръжка на настоящите осведомителни интервенции, които се стремят да принудят Запада да предложи превантивни отстъпки и да притисне Украйна да договаря. Кремъл постоянно показва Украйна като западна пешка, на която липсва какъвто и да е автентичен суверенитет, с цел да дисквалифицира украинските чиновници от бъдещи директни договаряния и вместо това да оформи договарянията с Русия като отговорност на западни чиновници.

Кремъл постоянно акцентира недоволствата си от Запада по отношение на войната в Украйна, вместо от самата Украйна, с цел да се възползва от желанието на Запада за договаряния и да сътвори динамичност, в която западните чиновници се усещат притиснати да създадат превантивни отстъпки, с цел да привлекат Русия на масата за договаряния. Кремъл рутинно ще показва украинските публични лица като излишно удължаващи войната , като в същото време повтаря своите военни цели в опит да повлияе на западните чиновници да притиснат Украйна да договаря при по-благоприятни за Русия условия.

ISW продължава да смята, че Кремъл не се интересува от съществени договаряния, които биха довели до дефинитивно споразумяване на войната в Украйна, а вместо това се стреми към краткотрайно преустановяване на военните дейности, което би му разрешило да преоборудва и попълни армията си за по-нататъшни нападателни акции против Украйна.

Кремъл от ден на ден вербува определени блогъри за своите осведомителни акции, евентуално в опит да си възвърне превъзходството в осведомителното пространство. Известен съветски блогър, участващ в бойни дейности в окупираната Донецка област, даде съвсем 20-минутно изявление за съветски федерален канал, като повтори основни позиции на Кремъл по отношение на мобилизацията и поддръжката за военните старания.

Блогърът изясни, че силите на Донецката национална република (ДНР) са го вербували от пандиза в Горловка, Донецка област през 2014 година и упрекна мобилизираните мъже, които се оплакват на дамите си от мобилизацията и неприятните условия на фронта, че са слаби. Също по този начин направи сексистка забележка, че съветските дами насочат прекомерно прочувствени апели и ги прикани да се въздържат от недоволства за проблемите на съпрузите си. Блогърът подлага на критика руснаците, които са напуснали страната в символ на митинг против войната, заявявайки, че на тези руснаци им липсва почитание към обществото и неговите ползи. Той омаловажи известията за неприятни условия на фронта, като означи, че тези условия са само по виновност на локалните командири.

Тези изказвания са в сходство с неотдавнашните самопризнания на съветския президент и Министерството на защитата (МО) за проблеми с мобилизацията и генерирането на поддръжка за войната, които евентуално имат за цел да приготвят съветското общество за продължителна война.

Кремъл притегля блогърите, като им предлага и властови позиции, което от своя страна им разрешава да засилят някои детайли от формалната изразителност. Един съветски милблогър, който Путин назначи в Руския съвет по правата на индивида, разшири публично изказване от съвета, в което се твърди, че не е получил никаква информация за насилствена готовност на пандизчии за присъединяване във войната.

Като предлага тези позиции в държавното управление, Кремъл постанова автоцензура и показва своите разкази на някои фигури в пространството на блогъри. Назначаването им на публични позиции също допуска утвърждение на техните крайни изказвания.

Кремъл продължава да ускорява напъните си за наказване на дезертьорите и диверсантите в Русия в очите на обществеността . Руска медия заяви, че съветските управляващи са задържали осем мобилизирани мъже от Калининградска област, които са напуснали позициите си в Луганска област и са пристигнали в Москва, с цел да предадат оръжието си.

Изданието заяви също, че съветските управляващи съдят мъже, отказали да вземат участие във войната. Мъж от Камчатка е наказан на съвсем две години затвор за " несъблюдение на заповед по време на война ".

Руски източници също оповестиха, че ФСБ е умъртвила двама мъже на 26 декември в Кабардино-Балкарската република, които са били обвинени в подготовка на нахлуване против локален боен наборен център.

Руските чиновници не престават да преследват хора за " дискредитиране " на съветските въоръжени сили.

Кремъл евентуално слага условия за по-нататъшно гонене на протестиращи, дезертьори и саботьори на фона на продължителна война.

Някои руснаци не престават да показват недоволството си от напъните на Русия за попълване на въоръжените сили. На 27 декември двойка пенсионери подпали център за набиране на съветски военни в Подолск, Московска област. Руски самостоятелен източник също заяви, че млад мъж в Сиктивкар, Република Коми, се е самонаранил в център за набиране на военни, евентуално от боязън да не отиде на фронта.

Руските управляващи ускориха и депортирането на украински жители в Русия. ISW по-рано заяви, че чиновниците изискват децата в окупираните територии да преминат наложителни медицински прегледи, управлявани от Русия, които могат да доведат до тяхното депортиране в Русия.

Украинският център за опозиция заяви на 27 декември, че висши съветски чиновници са отделили повече от 350 милиона рубли за програмата от октомври 2022 година Заместник-окупаторът на Запорожието Владимир Рогов заяви, че съветският кабинет на министрите е висшият съветски орган, виновен за финансирането на тази стратегия за медицински прегледи и е отпуснал 435 милиона рубли за нейното продължение.

ISW твърди, че насилственото депортиране на украински деца съставлява допустимо нарушаване на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид.

Ръководителят на окупационната администрация на област Херсон Владимир Салдо съобщи на 27 декември, че съветското министерство на изключителните обстановки е " евакуирало " 150 000 поданици от област Херсон през 2022 година

Украинският център за опозиция заяви, че съветските окупационни чиновници изтеглят поданици от Енергодар, Запорожка област с желанието да основат филантропична рецесия.

В отчета се показва, че съветските окупационни чиновници имат за цел да изкривят демографията на украинското население и да ускорят осведомителните интервенции за украинците, " бягащи " от Украйна.

Наемници от групата " Вагнер " може да са умъртвили етнически ромско семейство, в това число три деца, в окупираната Макеевка, Донецка област. Украински източници съобщиха, че наемниците на " Вагнер " са умъртвили осемчленно украинско ромско семейство - в това число три деца на възраст една, седем и девет години - в Макеевка, Донецка област на 26 декември.
 Беларус: Руските искандери са на бойно дежурство
Беларус: Руските искандери са на бойно дежурство

Те могат да носят нуклеарни бойни глави

Последни наблюдения и по отношение на беларуското присъединяване.

Министерството на защитата на Обединеното кралство повтори предходни известия, че елементи от съветската 1-ва гвардейска танкова войска евентуално са в Беларус от 27 декември.

Всички маневрени детайли на 1-ва гвардейска танкова войска са понесли тежки загуби покрай Харков, Суми и източната част на Киевска област, което прави под въпрос нейния " първокласен " статут и ефикасна бойна мощност даже след възобновяване с мобилизирани резервисти или наборници.

Руският президент Владимир Путин и президентът на Беларус Александър Лукашенко се срещнаха в коридорите на срещата на Общността на самостоятелните страни (ОНД) в Санкт Петербург на 27 декември. И съветските, и беларуските публични показания от тази среща са неразбираеми и не демонстрират забележителна интензивност. Срещата обаче бележи зачестилите срещи сред двамата държавни глави през последната година. Преди това Путин и Лукашенко се срещнаха в Минск на 19 декември.

ISW по-рано разяснява, че Путин се стреми да откри съветски суверенитет над страните-членки на Оперативно-наблюдателно дело.

Украинският общоприет щаб повтори, че към 27 декември не е забелязал съветски сили в Беларус да образуват ударна група.

Говорителят на украинската държавна гранична работа Андрий Демченко съобщи на 27 декември, че обстановката на беларуската граница остава под надзор и " ненапълно напрегната в осведомителното поле ".

Демченко съобщи, че беларуските детайли остават на украинско-беларуската граница, само че техният състав, позиции и размери не се трансформират. Деменченко съобщи, че Беларус и Русия съзнателно провокират напрежение на границата посредством демонстративни взаимни тренировки, разполагане на техника и дейности в границите на Регионалната формация на силите на съюзната страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР