Руският външен министър Сергей Лавров засега не се е отказал

...
Руският външен министър Сергей Лавров засега не се е отказал
Коментари Харесай

Лавров засега не се бил отказал от поканата да посети Гърция

Руският външен министър Сергей Лавров към този момент не се е отказал от поканата да посети Гърция, заяви говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки медийните информации за отвод на Лавров да посети Атина по отношение на изгонването на двама съветски дипломати, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Що се отнася до визитата, поканата на гръцкия външен министър Никос Кодзиас към Лавров да посети Гърция е налице. Засега не е даден отговор ", сподели Захарова, представена от ТАСС.

Поканата е получена преди няколко месеца и визитата е планувано за есента. " Но сега подготовка за него не се прави. Като се има поради актуалната обстановка, не е ясно по какъв начин по начало би могло да бъде осъществено това посещаване ", оповестиха по-рано през днешния ден медии.

Гърция изгони в сряда двама съветски дипломати и забрани на други двама достъп до страната, като ги упрекна в интервенция във вътрешните работи посредством поощряване на демонстрациите против съглашението с Република Македония. Дипломатите бяха упрекнати също, че са пробвали да подкупят гръцки публични представители.

Зад решението на Атина да експулсира двама съветски дипломати стои Вашингтон, който намерено поддържа тези дейности на гръцките управляващи, съобщи още съветското външно министерство, представено от ТАСС.

В министерството през днешния ден бе извикан посланикът на Гърция Андреас Фриганас и му бе връчен съдбоносен митинг по отношение на дейностите на гръцкото държавно управление. " Подчертано бе, че гледаме на тази акция като на безусловно неоснователна, неподкрепяна с обстоятелства от гръцка страна, противоречаща на характера на нашите връзки и способна да им аргументи съществени вреди ", означиха в министерството.

" Очевидно е, че зад антируското решение на гръцкото държавно управление, планувано преди откриването на срещата на високо ниво на НАТО, стои Вашингтон, който намерено поддържа тези дейности с декларация на Държавния департамент ", добавя съветското министерство.

Говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт съобщи през вчерашния ден, че Съединени американски щати поддържат Гърция, която " пази своя суверенитет. Русия би трябвало да приключи дестабилизиращото си държание ", написа тя в Туитър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР