Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е предоставил

...
Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е предоставил
Коментари Харесай

Лавров: Западът е изпратил над 160 милиарда долара на Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е дал на Украйна над 160 милиарда $ " през годината на специфичната военна интервенция ", като военната помощ възлиза на 75 милиарда $ в опит да поддържа " решението на хунтата на Зеленски да продължи да се бие до последния украинец ".

В изявление за списание International Affairs съветският първи посланик предвижда, че вярата на Запада в " триумфа на Украйна на бойното поле " ще отслабва, колкото по-дълго продължава спорът , защото " данъкоплатците в западните страни няма да имат различен избор, с изключение на да носят бремето на неизплатения дълг [на Киев], което ще докара до по-голяма инфлация и по-нисък витален стандарт ", акцентира Лавров.

В същото време Западът се пробва да принуди сътрудниците на Москва от Евразийския стопански съюз (ЕАИС) и Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) да прекратят съдействието си с Русия и да ескалират районното военно и политическо напрежение, съгласно съветския формален представител.

Сергей Лавров означи, че отпред на Запада стоят хора с расистки " светоглед ", като висшия представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

" Трудно е да се примирим с настъпването на многополярността " за такива политици, които се тормозят, че преходът към многополюсна система може да докара до " цялостен разпад на глобализацията " във формата, която Западът е проектирал, съобщи Лавров пред списание International Affairs. На 13 октомври 2022 година в Брюж, Белгия, Борел съобщи, че " Европа е градина " и че " по-голямата част от останалия свят е джунгла, а джунглата може да нахлуе в градината ".
 Лавров и Ван И подлагат на критика „ конфронтационната политика на Запада по отношение на Русия и Китай
Лавров и Ван И подлагат на критика „ конфронтационната политика на Запада по отношение на Русия и Китай "

Двете страни потвърдиха своето необятно единодушие по въпроси от световен интерес

Лавров съобщи, че Западът явно не възнамерява да договаря за Украйна, а да " нанесе стратегическо проваляне " на Русия, заради което поддържа " мирната формула " на Украйна . Руският посланик още веднъж акцентира, че " нуклеарната война е неприемлива " за Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР